Bezlepková knedľa
Pridané: 10.02.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 514
10 Február 2022
Tradičná slovenská potravina - knedľa. V minulosti si ju celiatici mohli dopriať len zriedkakedy. V súčasnosti existuje množstvo receptov na domácu bezlepkovú knedľu. Jeden z nich Vám teraz prinášame aj my.
Bezlepková knedľa
Tradičná slovenská potravina - knedľa. V minulosti si ju celiatici mohli dopriať len zriedkakedy. V súčasnosti existuje množstvo receptov na domácu bezlepkovú knedľu. Jeden z nich Vám teraz prinášame aj my.
Potrebujeme:
- 250 ml mlieka
- 1 sušené droždie
- 1 ČL lyžička práškového cukru
- 1 vajce
- 350 g bezlepkovej múky
- štipka soli
- kúsky bezlepkového chleba Vitacelia
Do vlažného (nie horúceho) mlieka (môžeme dať na pol s vodou) nasypeme sušené droždie, cukor a necháme napučať (cca 10 min). Potom pridáme vajce, soľ a kúsočky bezlepkového chleba. Nakoniec postupne pridávame bezlepkovú múku, až kým nie je cesto tuhé. Z takto pripraveného cesta vytvoríme bochníčky. Knedlíkové bochníky necháme vykysnúť a následne ich vložíme do hrnca s pripraveným parákom prikrytým utierkou. Takto pripravený hrniec ešte prikryjeme pokrievkou. Vodu privedieme k varu a paríme približne 15 minút. Či sú knedle hotové, zistíme špajdľou.
Zdroj: poslirecept.cz, bezlepek.cz