SK CZ

  • Otvorenie e-shopu január

Bezlepková mrkvová torta

Pridané: 02.09.2022 09:00:00 Počet zobrazení: 562

02 September 2022

Pomaly ale isto sa nám končí leto a začína pestrofarebná jeseň. O tom, že pridávať zeleninu do dezertov je dobrý nápad, ste sa mohli presvedčiť v našich predchádzajúcich receptoch. Dnes Vám prinášame recept na jesennú klasika, ktorú všetci milujú. Pripravte si s nami mrkvovú tortu.

Bezlepková mrkvová torta

Bezlepková mrkvová torta

Pomaly ale isto sa nám končí leto a začína pestrofarebná jeseň. O tom, že pridávať zeleninu do dezertov je dobrý nápad, ste sa mohli presvedčiť v našich predchádzajúcich receptoch. Dnes Vám prinášame recept na jesennú klasika, ktorú všetci milujú. Pripravte si s nami mrkvovú tortu.

Potrebujeme:

Na korpus:

- 3 vajcia veľkosti L,
- ¾ hrnčeka repkového oleja,
- ¾ hrnčeka cmaru,
- 2 hrnčeky bezlepkovej múky,
- ¾ lyžičky xantánovej gumy,
- 2 lyžičky jedlej sódy,
- 1 ½ hrnčeka krupicového cukru,
- 1 ½ lyžičky kypriaceho prášku,
- 2 lyžičky mletej škorice,
- ½ lyžičky soli,
- 2 hrnčeky strúhanej mrkvy,
- 300 g ananásu v konzerve (vrátane nálevu),
- 1 hrnček sekaných vlašských orechov,
- 1 hrnček strúhaného kokosu

Na náplň:

- 220 g krémového syra,
- 3 lyžice zmäknutého masla,
- 4 hrnčeky práškového cukru

Na krém:

- 200 g masla,
- 200 g mascarpone,
- 2 lyžičky škorice + na posypanie,
- 1 lyžica práškového cukru

Ako prvý komponent si pripravíme korpus. Vo menšej mise zmiešame všetky tekuté suroviny na korpus teda vajcia, olej a cmar. V druhej, väčšej mise zas zmiešame sypké suroviny a to cukor, bezlepkovú múku s xantánovou gumou, kypriaci prášok, jedlú sódu, soľ a škoricu. Všetky sypké suroviny dobre premiešame a prilejeme z druhej misky vaječnú zmes. Postupne zapracujeme aj strúhanú mrkvu, ananás, kokos a orechy. Zo zmesi vypracujeme vláčne cesto a naplníme ním dve, papierom na pečenie vyložené, tortové formy s priemerom cca 20 cm. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C zhruba 35 minút. Počas pečenia korpusu si pripravíme náplň tak, že dohladka vymixujeme ingrediencie na náplň. Korpusy po upečení necháme dôkladne vychladnúť a po vychladnutí zrežeme nedokonalosti, aby na seba pekne pasovali. Následne pripravenou náplňou potrieme jeden korpus a druhý naň priložíme. Poslednou časťou je príprava krému. Zmäknuté maslo na krém vymixujeme dohladka, pridáme mascarpone, cukor a dve lyžičky škorice. Zo zmesi vymiešame hladký krém, ktorým ozdobíme vrch a môžeme aj boky torty. Najprv ho v hrubšej vrstve rozprestrieme ho po celom povrchu a obvode torty a zdobičkou ozdobíme vršok. Ak nemáme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou, môžeme použiť aj sáčok, ktorý naplníme krémom a zdobíme. Zvyšnou škoricou posypeme ešte obvod torty a necháme ju aspoň na 30 minút v chladničke stuhnúť.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

m