• nakupovanie z pohodlia domova
  • Doprava 25 eur
  • Akcia dňa
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Doprava 25 eur
  • Akcia dňa
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Bezlepková pizza

Pridané: 09.02.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 698

09 Február 2023

Vedeli ste, že 9. február je svetový deň pizze? Tento ikonický pokrm bol pripravovaný už v antickom Grécku, napriek tomu sa odborníci stále nevedia dohodnúť, či má pizza pôvod v Taliansku alebo v USA. Svetový rekord o najväčšej upečenej pizzy na svete držia 5 kuchári z Ríma, ktorí pripravili pizzu o veľkosti 1261,65 m². Navyše táto gigantická pizza bola bezlepková! My sme si pre Vás pripravili recept na vynikajúcu domácu pizzu s ktorou môžete tento svetový rekord prekonať .

Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

Vedeli ste, že 9. február je svetový deň pizze? Tento ikonický pokrm bol pripravovaný už v antickom Grécku, napriek tomu sa odborníci stále nevedia dohodnúť, či má pizza pôvod v Taliansku alebo v USA. Svetový rekord o najväčšej upečenej pizzy na svete držia 5 kuchári z Ríma, ktorí pripravili pizzu o veľkosti 1261,65 m². Navyše táto gigantická pizza bola bezlepková! My sme si pre Vás pripravili recept na vynikajúcu domácu pizzu s ktorou môžete tento svetový rekord prekonať :).

Potrebujeme:

Na cesto:

- 300 g bezlepkovej zmesi chlebovej svetlej
- 1 čajovú lyžičku soli
- 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
- ½ kocky čerstvého droždia (cca 15 g)
- 50 g kyslej smotany (odporúčame vytiahnuť z chladničky cca 1 hodinu pred pečením, aby mala izbovú teplotu)
- 1 polievkovú lyžicu medu
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- 250 g vlažnej prevarenej vody

Na náplň:
- 200 g paradajkového pesta
- 1 balenie mozzarelly
- čerstvú bazalku

Príprava cesta nezaberie veľa času, ale je potrebné ho nechať poriadne vykysnúť. Ešte pre začiatkom pečenia si dáme zovrieť vodu, aby sa stihla mierne ochladiť. V prvom kroku si preosejeme bezlepkovú zmes a vložíme ju do väčšej misy. Pridáme k nej všetky suché suroviny, teda soľ s kypriacim práškom a všetko poriadne premiešame. Do stredu rozdrobíme 1/2 kocky droždia, pridáme kyslú smotanu, lyžicu medu a vlažnú prevarenú vodu. Všetky suroviny zmiešame dokopy a pripravíme kompaktné cesto. Cesto je ideálne miesiť v kuchynskom robotovi alebo pomocou mixéra s hákom. Keď máme cesto hotové zakryjeme ho kuchynskou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 1,5 hodiny. Po vykysnutí do cesta ešte jemne zapracujeme lyžicu olivového oleja a rozdelíme ho na dve rovnaké polovice. Tie prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ešte 10 minút dokysnúť. Rúru si predhrejeme na 250 °C a z každej polovice cesta vyvaľkáme korpus s priemerom cca 25 cm a hrúbkou maximálne 1 centimeter. Takto pripravené cesto necháme ešte 5 minút odpočívať a zatiaľ si vložíme do rúry plech, na ktorom budeme pizzu piecť, aby sa nám nahrial. Potom preložíme korpus na plech potrieme ho paradajkovým pestom, navrch poukladáme plátky mozzarelly a dáme piecť na 10 – 15 minút. Po upečení potrieme okraje olivovým olejom a pizzu posypeme lístkami bazalky.

pizza

 

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie