Bezlepkové bagle s pažítkovou nátierkou
Pridané: 14.10.2022 09:00:00 Počet zobrazení: 500
14 Október 2022
Vedeli ste, že chutné pečivo bagel pochádza z Poľska? Prvé zmienky o tomto druhu pečiva siahajú do roku 1620. V USA patrí bagel medzi obľúbené druhy pečiva a v súčasnosti sa mu dostáva väčšieho priestoru aj v našich končinách. Pripravili sme si pre Vás bezlepkovú verziu tejto pochúťky a obohatili ju o pažítkovú nátierku.
Bezlepkové bagle s pažítkovou nátierkou
Raňajkové bagle sú obľúbenou pochúťkou už aj na Slovensku. S nami si ich môžete upiecť v bezlepkovej verzii a pochutnať si na nich nie len ráno. Piecť budeme tentokrát z menej tradičných múk – tapiokovej a mandľovej. Tapioková múka je typická pre oblasť Južnej Ameriky napriek tomu má Slovensku veľmi dobrú dostupnosť. Bagle sme doplnili o výbornú pažítkovú nátierku. Ochutnáte s nami?
Potrebujeme:
Na bagely:
- 3 ½ hrnčeka mandľovej múky,
- ½ hrnčeka tapiokovej múky,
- 2 lyžičky kypriaceho prášku,
- 2 lyžice slnečnicových semienok,
- 1 lyžicu tekvicových semienok,
- 1 lyžicu zoznamu,
- 1 lyžicu zlatého ľanu,
- 1 hrnček teplej vody,
- ½ lyžičky soli,
- 1 lyžicu olivového oleja
Na nátierku:
- 1 balenie mäkkého polotučného tvarohu,
- 4 lyžice nasekanej pažítky,
- soľ
Postup prípravy je veľmi jednoduchý a začína zmiešaním oboch múk vo väčšej mise. Ak nemáme k dispozícii tapiokovú múku môžeme namiesto nej použiť rozomleté tapiokové perly. K múkam pridáme aj kypriaci prášok, soľ prilejme vodu a nakoniec pridáme semienka. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho 15 minút odpočívať. Následne vytvarujeme bagle a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Pokiaľ máme formu na bagle/donuty, vymažeme ju a naplníme cestom. Vrch baglov potrieme olejom a dáme piecť zhruba na 20 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme nátierku. Tvaroh zmiešame s nasekanou pažítkou a osolíme podľa potreby. Podávame s upečenými baglami.