Bezlepkové muffinky
Pridané: 03.03.2022 16:00:00 Počet zobrazení: 709
03 Marec 2022
Rýchly koláčik ku káve už nikdy nebude problém. S našou zmesou na prípravu muffiniek vykúzlite chutný dezert ku kávičke či k čaju za pár minút.
Bezlepkové muffinky
Rýchly koláčik ku káve už nikdy nebude problém. S našou zmesou na prípravu muffiniek vykúzlite chutný dezert ku kávičke či k čaju za pár minút.
Potrebujeme:
Na cesto:
- 250 g zmesi na muffinky Vitacelia
- 110 ml vody
- 100 ml oleja
- formu na muffinky
- košíčky na muffinky
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 100 g zmäknutého masla
- 1 lyžicu práškového cukru
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
V prvom kroku si rúru predhrejeme na 160 °C - 170 °C a formu na muffiny vyložíme košíčkami. Teraz môžeme pokračovať na prípravu muffinového cesta. Všetky suroviny na prípravu cesta vložíme do väčšej misy. Za pomoci elektrického mixéra na stredných otáčkach vyšľaháme jemné cesto. Zmes šľaháme približne 5 minút. V druhom kroku košíčky naplníme cestom do približne ¾ a vložíme do predhriatej rúry. Muffinky pečieme pri teplote 160 °C – 170 °C 25 minút. Po upečení necháme hotové muffinky vychladnúť. Takto pripravené muffiny sú vhodné na okamžitú konzumáciu. Ak však máte radi krémy, určite odporúčame muffinky podávať s našim krémom navrchu. Krém si pripravíme rýchlo a jednoducho. Zmäknuté maslo zhruba 3 minúty šľaháme mixérom, pridáme k nemu mascarpone izbovej teploty a šľaháme dohladka. K zmesi primiešame práškový cukor a vanilkový extrakt. Hotový krém pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na vychladnuté muffiny. Ozdobené muffiny krémom odložíme aspoň na hodinu (najlepšie cez noc) do chladničky.
Neočakávaná návšteva už klope na dvere a vy nemáte žiadny koláč ku káve? Nezúfajte, máme pre Vás riešenie. Bezlepková zmes na prípravu muffinov je ideálnym riešením https://www.vitacelia.sk/p/208/bezglutenova-zmes-na-vyrobu-muffinov
Ak muffinky už nestíhate upiecť odporúčame naše hotové bezlepkové muffiny https://www.vitacelia.sk/p/170/muffin-bezglutenovy-kakaovy-2ks-a-60g-b