SK CZ

  • Otvorenie e-shopu január

Bezlepkové včelie úle

Pridané: 09.02.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 477

09 Február 2022

Včelie úle patria medzi vianočnú klasiku. Na prvý pohľad sa môže recept zdať pomerne náročný, ale opak je pravdou. S úľmi sa pracuje veľmi dobre a už po niekoľkých kúskoch budete mať ich prípravu v malíčku! V recepte pracujeme s alkoholom – rumom alebo mandľovým likérom. Pokiaľ si nie Ste istí, či doma máte tento typ alkoholu „čistý“, teda bezlepkový, odporúčame použiť trstinový rum alebo Metaxu a prípadne mandľovú esenciu.

Bezlepkové včelie úle

Bezlepkové včelie úle

Včelie úle patria medzi vianočnú klasiku. Na prvý pohľad sa môže recept zdať pomerne náročný, ale opak je pravdou. S úľmi sa pracuje veľmi dobre a už po niekoľkých kúskoch budete mať ich prípravu v malíčku! V recepte pracujeme s alkoholom – rumom alebo mandľovým likérom. Pokiaľ si nie Ste istí, či doma máte tento typ alkoholu „čistý", teda bezlepkový, odporúčame použiť trstinový rum alebo Metaxu a prípadne mandľovú esenciu.

Potrebujeme:

Cesto:

- 160 g mletých bezlepkových piškót (amarantové alebo kukuričné)
- 150 g práškového cukru
- 60 g masla
- 1 bielok
- 1 – 2 lyžice holandského kakaa
- 30 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice rumu alebo mandľového likéru
- formičku na včelí úľ
- kryštálový cukor na obalenie

Krém:

- 120 g masla
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lyžice Salka
- 2 lyžice rumu alebo mandľového likéru
- 35 celých bezlepkových piškót na zaviečkovanie úľov

V prvom kroku si pripravíme cesto zmiešaním uchých ingrediencii. V druhej miske si zmiešame mokré ingrediencie a spojíme ich spolu so suchými. Miesime pokým sa nám všetky suroviny nespoja a nevznikne kompaktné hladké cesto. Z pripraveného cesta si pripravíme 35 guličiek a obaľte v kryštálovom cukre. Formičku na úle vysypeme cukrom, vtlačíme do nej guličku a koncom varešky do nej urobíme jamku. Úle necháme postáť bokom a zatiaľ si pripravíme krém. Maslo izbovej teploty zmiešame s ostatnými ingredienciami a pomocou mixéra vymiešame hladký krém. Tým naplňte zdobiace vrecúško. Odstáte úle naplníme krémom, uzavrieme piškótou a formičku vyklepneme alebo otvorte.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

m