Bravčové rebrá na (bezlepkovom) pive
Pridané: 03.05.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 627
03 Máj 2023
Grilovacia sezóna sa pomaly začína a my máme pre Vás jednoduchý a rýchly recept na obľúbené bravčové rebierka. Nebude chýbať ani domáca BBQ omáčka. Rebierka sú ideálnou voľbou na odštartovanie grilovacej sezóny!
Bravčové rebrá na (bezlepkovom) pive
Jar síce posledných pár dní predstierala, že tu nie je, ale veríme, že mnohí z Vás už majú gril pekne rozpálený! Preto Vám prinášame tip na obľúbené bravčové rebierka, ktoré sa perfektne hodia na víkendové posedenie s priateľmi a rodinou.
Potrebujeme:
na rebrá:
- 2 kg bravčových rebier,
- 375 ml tmavého piva bez lepku,
- vetvička čerstvého tymiánu,
- vetvička čerstvého oregána,
- vetvička čerstvej majoránky
na barbecue omáčku:
- 200 g kečupu,
- 50 ml jablčného octu,
- 40 g trstinového cukru,
- 150 ml tmavého piva bez lepku,
- 1 lyžička sušeného cesnaku,
- soľ a korenie,
- štipka mletého nového korenia,
- 2 lyžice Worcestrovej omáčky
Gril rozohrejeme spočiatku na nižšiu teplotu okolo 160 °C. Rebrá si namarinujeme v nádobe vhodnej na pečenie (pekáč alebo podložky na gril). Nádoba nemôže byť perforovaná, aby nám marináda nevytiekla. Rebrá zalejeme 375 ml čierneho piva a dolejeme vodou tak, aby boli úplne ponorené. Do nádoby pridáme všetky druhy byliniek a takto pripravené rebrá pečieme na grile približne 2 hodiny. Medzitým ako sa nám rebierka pečú, si pripravíme domácu barbecue omáčku. Ingrediencie na omáčku zmiešame v menšom kastróliku a necháme prejsť varom. Omáčku následne redukujeme cca 15 -20 minúť, kým nezhustne. Po upečení vyberieme rebrá z grilu a osušíme ich kuchynskými obrúskami. Takto pripravené rebrá potrieme zredukovanou barbecue omáčkou a dáme znovu grilovať na 15 - 20 minút avšak už pri vyššej teplote cca 240 ° C (v polovici doby rebrá otočíme, aby sa rovnomerne opiekli). Zvyšnú barbecue omáčku zriedime s trochou výpeku z rebier a zľahka povaríme. Podávame s opečenými rebrami a pivom.