SK CZ

  • Otvorenie e-shopu január

Čokoládové bezlepkové cupcakes

Pridané: 18.04.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 1079

18 Apríl 2022

Rozkošné cupcakes si môžete pripraviť kedykoľvek, jednoduchý hrnčekový recept zvládne naozaj každý! Lahodné mini-tortičky s čokoládovým krémom sú ideálnou sladkou bodkou pre narodeninovú párty, pohostenie pre hostí alebo len tak na víkend. Vyskúšajte a uvidíte ako rýchlo zmiznú.

Čokoládové bezlepkové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Rozkošné cupcakes si môžete pripraviť kedykoľvek, jednoduchý hrnčekový recept zvládne naozaj každý! Lahodné mini-tortičky s čokoládovým krémom sú ideálnou sladkou bodkou pre narodeninovú párty, pohostenie pre hostí alebo len tak na víkend. Vyskúšajte a uvidíte ako rýchlo zmiznú.

Potrebujeme:

Cesto:

- ¼ hrnčeka pochúťkovej smotany
- ½ hrnčeka cmaru
- 2 vajcia veľkosti M
- 1/3 hrnčeka repkového oleja
- ¼ hrnčeka horúcej vody
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 ½ hrnčeka bezlepkovej múky
- 1 lyžička xantánovej gumy
- 1 aj 1/3 hrnčeka kryštálového cukru
- ¼ hrnčeka horkého kakaa
- 1 lyžička jedlej sódy
- ½ lyžičky soli

Krém:

- 5 bielkov z vajec veľkosti M
- 1 ½ hrnčeka práškového cukru
- 450 g masla izbovej teploty
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ lyžička soli
- ½ hrnčeka rozpustenej čokolády na varenie

Rúru predhrejte na 180 °C. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.
V prvom kroku si pripravíme cesto. Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie na cesto. V menšej mise zase premiešame tekuté suroviny a to smotanu, cmar, 2 celé vajcia, olej. Tekuté suroviny pridáme do väčšej misy k suchým ingredienciám. Zmes poriadne premiešame až pokým nám nevznikne kompaktné vláčne cesto. Formu na muffiny si vyložíme papierovými košíčkami, ktoré naplníme pripraveným cestom zhruba 1 cm pod okraj. Naplnené košíčky vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 15 – 20 minúť. Muffinky necháme pri izbovej teplote vychladnúť a medzitým si pripravíme krém. V menšej miske zmiešame bielky, cukor a soľ. Na platňu si pripravíme hrniec s vodou, ktorú necháme zovrieť. Akonáhle bude vriaca, umiestnime misku s bielkami na paru nad hrniec, pričom voda sa nesmie dotýkať misky. Pravidelne zmes miešame, pokým sa všetok cukor nerozpustí (približne 5–7 minút). Zmes prelejeme do vyššej nádoby a necháme vychladnúť. Keď je zmes vychladená začneme z nej šľahať sneh. V momente, keď sneh začne hustnúť, pridávame postupne po lyžici zmäknuté maslo (zakaždým ho necháme zapracovať). Poslednou prísadou je vanilkový extrakt. Akonáhle je zmes kompaktná, hustá a z krému vytvoríme špičku, ktorá drží, pridáme horkú čokoládu a na menších otáčkach mixérom zapracujeme. Krémom naplníme zdobiace vrecúško so špičkou a ozdobíme ním cupcakes.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

m