Hermelínová nátierka
Pridané: 11.04.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 398
11 Apríl 2022
Rýchla nátierka ideálna na raňajky, desiatu ale aj ako pohostenie pre návštevu! Jednoduchá príprava, ktorá zaberie minimum čas a výsledok je fantastický. Uvidíte sami, ako rýchlo zmizne.
Hermelínová nátierka
Rýchla nátierka ideálna na raňajky, desiatu ale aj ako pohostenie pre návštevu! Jednoduchá príprava, ktorá zaberie minimum čas a výsledok je fantastický. Uvidíte sami, ako rýchlo zmizne.
Potrebujeme:
- 240 g Hermelínu alebo iného plesňového syra (camembert, brie, atď.)
- 20 g paradajkového pretlaku
- 60 g majonézy (naozajstní gurmáni si môžu urobiť domácu majonézu)
- 60 g cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 10 g nakladaných feferóniek
- 1 lyžička sladkej papriky
- chilli vločky alebo chilli korenie podľa chuti
- soľ a korenie
- bezlepkové pečivo
Plesňový syr nakrájame na menšie kocky, cibuľu a cesnak nakrájame tiež nadrobno (cesnak môžete aj pretlačiť, každý ako má rád) a nakoniec nasekáme feferónky. Všetko zmiešame dohromady a následne pridajme paradajkové pyré a majonézu. Hotovú zmes okoreníme sladkou paprikou a ak Ste milovníkom pálivého pridajte chilli. Na záver nátierku dochutím soľou a korením. Nátierka by po dokončení mala pár hodín postáť v chladničke, aby sa všetky chute prepojili. Servírujeme s bezlepkovým chlebíkom alebo vlastnoručne upečeným pečivom.