SK CZ

  • Otvorenie e-shopu január

Jablkový koláč s pudingom

Pridané: 23.04.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 4025

23 Apríl 2022

Asi nám dáte za pravdu, že múčnikov a koláčov nie je nikdy dosť, zvlášť, keď sme si my trochu starší tie bezlepkové predtým nemohli moc dopriavať. V dnešnej dobe je však omnoho viac bezlepkových produktov a môžeme z nich vykúzliť napríklad aj chutný koláč s jablkami a pudingom.

Jablkový koláč s pudingom

Jablkový koláč s pudingom

Asi nám dáte za pravdu, že múčnikov a koláčov nie je nikdy dosť, zvlášť, keď sme si my trochu starší tie bezlepkové predtým nemohli moc dopriavať. V dnešnej dobe je však omnoho viac bezlepkových produktov a môžeme z nich vykúzliť napríklad aj chutný koláč s jablkami a pudingom.

Potrebujeme:

Na cesto:

- 400 g bezlepkovej múky
- 250 g masla
- 1 prášok do pečiva
- 7 lyžíc plnotučného mlieka
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor

Na náplň:

- 1 bezlepkový vanilkový pudingový prášok
- 1 vanilkový cukor
- 8 lyžíc trstinového cukru
- 3 jablká

Všetky suché suroviny na prípravu cesta vrátane vajíčka zmiešame v miske. Postupne prilievame mlieko a miešame dokým sa všetky suroviny nespoja. Takto pripravené cesto vložíme na pol hodiny do chladničky a medzitým si pripravíme náplň. K umytým, ošúpaným a nastrúhaným jablkám pridáme cukor. Jablká pustia trošku šťavy a následne k nim pridáme pudingový prášok, premiešame a dáme na pár minút do chladničky miesto cesta. Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme dve rovnaké placky. Jednu dáme do vymastenej a vysypanej formy alebo na plech. Poukladáme naň jablkovo-pudingovú náplň a priklopíme druhým dielom. Bezlepkový koláč s jablkami a pudingom pečieme vo vyhriatej rúre na 180 - 200 °C približne 30 - 40 minút.

Zdroj: Vareni.cz, 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

m