• nakupovanie z pohodlia domova
  • Doprava 25 eur
  • Akcia dňa
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Doprava 25 eur
  • Akcia dňa
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Kapor v citrónovej strúhanke

Pridané: 17.12.2021 08:30:00 Počet zobrazení: 561

17 December 2021

Pokiaľ premýšľate, ako trochu ozvláštniť tradičnú vianočnú večeru, máme pre Vás super tip na prípravu vianočného kapra. Náš citrónový kapor Vám bude zaručene voňať aj chutiť. Dobrú chuť!

Kapor v citrónovej strúhanke

Kapor v citrónovej strúhanke

 

Pokiaľ premýšľate, ako trochu ozvláštniť tradičnú vianočnú večeru, máme pre Vás super tip na prípravu vianočného kapra. Náš citrónový kapor Vám bude zaručene voňať aj chutiť. Dobrú chuť!


Potrebujeme:


- 1 vypitvaného kapra
- 2 – 3 lyžice olivového oleja
- soľ podľa potreby
- 500 g bezlepkového chlebíka Vitacelia (na prípravu strúhanky), ak chcete proces prípravy urýchliť, môžete použiť  aj hotovú bezlepkovú strúhanku Vitacelia
- veľkú hrsť petržlenu
- 1 citrón
- 150 g bezlepkovej múky
- 2 vajcia
- trochu mlieka
- rozpustené maslo alebo olej na vyprážanie


Kapra umyjeme, osušíme a naporciujeme na menšie filety. V mieste, kde na boku končia rebrá, sa nachádza kus kaprieho mäsa bez kostí, z ktorého môžeme urobiť špeciálne porcie pre deti. Jednotlivé porcie osolíme, potrieme olivovým olejom a uložíme na noc do chladničky. Plátky bezlepkového chleba usušíme v rúre alebo sendvičovači a následne rozmixujeme. Môžeme použiť aj už pripravenú strúhanku Vitacelia a tento krok nám odpadne. Vzniknutú strúhanku premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a najemno nastrúhanou kôrou z 1 citróna. Jednotlivé filety kapra z oboch strán obalíme v bezlepkovej múke, vo vajciach rozšľahaných s trochou mlieka a nakoniec v ochutenej strúhanke. Spravíme klasický trojobal, pričom zbytočne filety nestláčame, obaľujeme zľahka a prebytočnú strúhanku oklepeme. Obal tak zostane nadýchaný. V nepriľnavej panvici rozpálime väčšie množstvo rozpusteného masla alebo oleja a vložíme obalené filety z kapra. Vyprážame na strednom ohni po oboch stranách dozlatista.

Náš tip: vďaka oleju mäso stratí typickú kaprí chuť a malé kocky zmäknú.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

m