Kapor v citrónovej strúhanke
Pridané: 17.12.2021 08:30:00 Počet zobrazení: 561
17 December 2021
Pokiaľ premýšľate, ako trochu ozvláštniť tradičnú vianočnú večeru, máme pre Vás super tip na prípravu vianočného kapra. Náš citrónový kapor Vám bude zaručene voňať aj chutiť. Dobrú chuť!
Kapor v citrónovej strúhanke
Pokiaľ premýšľate, ako trochu ozvláštniť tradičnú vianočnú večeru, máme pre Vás super tip na prípravu vianočného kapra. Náš citrónový kapor Vám bude zaručene voňať aj chutiť. Dobrú chuť!
Potrebujeme:
- 1 vypitvaného kapra
- 2 – 3 lyžice olivového oleja
- soľ podľa potreby
- 500 g bezlepkového chlebíka Vitacelia (na prípravu strúhanky), ak chcete proces prípravy urýchliť, môžete použiť aj hotovú bezlepkovú strúhanku Vitacelia
- veľkú hrsť petržlenu
- 1 citrón
- 150 g bezlepkovej múky
- 2 vajcia
- trochu mlieka
- rozpustené maslo alebo olej na vyprážanie
Kapra umyjeme, osušíme a naporciujeme na menšie filety. V mieste, kde na boku končia rebrá, sa nachádza kus kaprieho mäsa bez kostí, z ktorého môžeme urobiť špeciálne porcie pre deti. Jednotlivé porcie osolíme, potrieme olivovým olejom a uložíme na noc do chladničky. Plátky bezlepkového chleba usušíme v rúre alebo sendvičovači a následne rozmixujeme. Môžeme použiť aj už pripravenú strúhanku Vitacelia a tento krok nám odpadne. Vzniknutú strúhanku premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a najemno nastrúhanou kôrou z 1 citróna. Jednotlivé filety kapra z oboch strán obalíme v bezlepkovej múke, vo vajciach rozšľahaných s trochou mlieka a nakoniec v ochutenej strúhanke. Spravíme klasický trojobal, pričom zbytočne filety nestláčame, obaľujeme zľahka a prebytočnú strúhanku oklepeme. Obal tak zostane nadýchaný. V nepriľnavej panvici rozpálime väčšie množstvo rozpusteného masla alebo oleja a vložíme obalené filety z kapra. Vyprážame na strednom ohni po oboch stranách dozlatista.
Náš tip: vďaka oleju mäso stratí typickú kaprí chuť a malé kocky zmäknú.