Kuracia Tikka masala
Pridané: 07.01.2022 13:00:00 Počet zobrazení: 696
07 Január 2022
Korenie Garam Masala v kombinácii so zázvorom a cesnakom dodá kuraciemu mäsu nádych exotických diaľok! Navyše použitie sýto žltého korenia kurkumy je pre celiakov veľmi vhodné. Kurkuma má totižto silné antioxidačné účinky stimuluje nervovú aktivitu.
Kuracia Tikka masala
Korenie Garam Masala v kombinácii so zázvorom a cesnakom dodá kuraciemu mäsu nádych exotických diaľok! Navyše použitie sýto žltého korenia kurkumy je pre celiakov veľmi vhodné. Kurkuma má totižto silné antioxidačné účinky stimuluje nervovú aktivitu.
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs
- 300 g tučného jogurtu
- 2 lyžice strúhaného čerstvého zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky korenia Garam Masala
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 chilli paprička
- 2 lyžičky kurkumy
- 1 lyžička mletej papriky
- konzerva krájaných paradajok
- čerstvé bylinky na ozdobu
Deň vopred si naložíme mäso do marinády, aby bolo jemnejšie a chute prešli do mäsa. Jogurt zmiešame s lyžicou zázvoru, strúčikmi prelisovaného cesnaku a lyžičkou korenia Garam Masala. Marinádu dochutíme soľou a korením. Do takto pripravenej zmesi naložíme kuracie prsia a necháme marinovať cez noc. Na druhý deň si marinované mäso očistíme od marinády a nakrájajte na kostičky. Na masle a oleji sprudka opražíme a odložíme bokom. Na výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, lyžicu zázvoru, nakrájanú čili papričku a prelisovaný strúčik cesnaku. Do zmesi prisypeme kurkumu, mletú papriku a lyžičku korenia Garam Masala. Premiešame a pridajte konzervu krájaných paradajok. Suroviny povaríme približne 10 minút. Akonáhle zmes zhustne, pridáme opäť mäso a varíme ďalších 10 minút (ak je zmes veľmi hustá, zriedime trochou vody). Podávame s ryžou ozdobenou čerstvou petržlenovou vňaťou alebo čerstvým koriandrom.