• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Malinové tartaletky bez lepku

Pridané: 12.05.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 1521

12 Máj 2023

Objavte sladké pokušenie, ktoré vás dostane! Malinové bezlepkové tartaletky sú jednoduché na prípravu a hodia sa na každú príležitosť. Jemné a krehké cesto dopĺňajú maliny s osviežujúcou chuťou, ktoré vás okúzlia už na prvé zahryznutie Sú ideálne ako rýchly dezert alebo na dokonalú oslavu, ktorá zanechá nezabudnuteľné dojmy. Skúste tento jednoduchý bezlepkový dezert, veríme, že Vám bude chutiť.

Malinové tartaletky bez lepku

Malinové tartaletky

Maliny sú veľmi obľúbeným ovocím, ktoré je možné dostať na pultoch obchodných reťazcoch celoročne. Nahradiť ich však môžete akýmkoľvek ovocím, ktoré máte radi. Dnes maliny spojíme s pudingom a vzniknú nám slávne tartaletky. Pri tomto recepte teda budeme potrebovať formičky na tartaletky, aby sa nám korpus pekne upiekol. Ešte ste bezlepkové tartaletky neskúšali? Nevadí, postup je veľmi jednoduchý. Pusťme sa do toho!

Potrebujeme:

na cesto:
- 1 ¼ hrnčeka bezlepkovej múky,
- 1 lyžičku xantánovej gumy,
- 1/3 hrnčeka krupicového cukru,
- štipku soli,
- ½ hrnčeka nakrájaného masla,
- 1 vajce veľkosti L,
- 4 - 5 formičiek na tartaletky

na vanilkový puding:

- 1/3 hrnčeka krupicového cukru,
- 2 lyžice kukuričného škrobu,
- 4 vaječné žĺtky vajec veľkosti M,
- 2 lyžičky vanilkového extraktu,
- 1/3 hrnčeka mlieka 3,5 %

na ozdobu:

- 2 - 3 hrsti malín,
- práškový cukor

V prvom kroku si pripravíme cesto na tartaletky. Vo väčšej miske zmiešame sypké suroviny múku, cukor, soľ a následne k zmesi pridáme tekuté suroviny vajcia s maslom a vypracujeme hladké cesto. Takto pripravené cesto vtlačíme do formičiek na tartaletky a dno poprepichujeme niekoľkokrát vidličkou, aby sa pri pečení nenafukovalo. Vyformované tartaletky vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme dozlatista zhruba 12 - 15 minút. Keď sú tartaletky upečené necháme ich poriadne vychladnúť. Počas chladnutia tartaletiek si pripravíme puding, pretože aj ten je potrebné vychladiť. V menšom hrnci na strednom ohni zmiešame mlieko s vanilkovým extraktom a necháme prejsť varom. Potom plameň stíšime, vmiešame do zmesi vaječné žĺtky, cukor, škrob a zmes miešame až do zhustnutia. Na záver hotový puding priklopíme pokrievkou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí môžeme plniť tartaletky, ktoré opatrene vyberieme z formičiek. Puding si vložíme ideálne do zdobiaceho vrecka, ale ak nemáme pokojne plníme lyžičkou. Všetky tartaletky naplníme pudingom a ozdobíme povrch malinami s práškovým cukrom.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Sviatok 1 8 maj