Slaný koláč s tekvicou a rukolou
Pridané: 27.06.2022 14:05:17 Počet zobrazení: 625
27 Jún 2022
Ak máte chuť na jedlo, ktoré žiari farbami, slaný koláč s rukolou a tekvicou je to pravé! Tekvica Hokaido je dostupná v obchodných reťazcoch celoročne a môžete si tak na nej pochutnať kedy sa Vám zachce. Dnes sme pre Vás pripravili Hokaido zakomponovanú do slaného koláča.
Slaný koláč s tekvicou a rukolou
Ak máte chuť na jedlo, ktoré žiari farbami, slaný koláč s rukolou a tekvicou je to pravé! Tekvica Hokaido je dostupná v obchodných reťazcoch celoročne a môžete si tak na nej pochutnať kedy sa Vám zachce. Dnes sme pre Vás pripravili Hokaido zakomponovanú do slaného koláča.
Potrebujeme:
- 250 g smotanová nátierka (napríklad Olma)
- 1 väčšiu tekvicu Hokkaido
- 2 lyžice olivového oleja
- 320 g bezlepkového lístkového cesta
- menšiu hrsť nasekaných lístkov šalvie
- 1 lyžičku muškátového orieška
- 1 lyžičku citrónovej kôry
- šťavu z ½ citróna
- 2 hrsti rukoly
- 30 g píniových orechov
- 1 lyžičku sušeného chilli
- soľ a korenie
Tekvicu Hokkaido poriadne umyjeme (nemusíme lúpať), lyžicou vydlabeme semienka a nakrájame na menšie kostičky. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň na kocky nakrájanú tekvicu. Dochutíme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, môžeme posypať chilli (ak nemáme radi chilli tento krok vynecháme) a šalviou. Plech vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme zhruba 30 minút. Po upečení necháme Hokaido poriadne vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby sa zmestilo na plech vyložený papierom na pečenie a vytvoril sa zhruba 1 cm vysoký okraj. Cesto poprepichujeme vidličkou, aby sa pri pečení príliš nenafúklo a vložíme do rúry na 10 minút. Medzitým zmiešame nátierkové maslo s citrónovou kôrou, šťavou a muškátovým orieškom. Zmesou potrieme upečené lístkové cesto, posypeme opečenou tekvicou a pečieme v rúre ďalších 10 minút. Slaný koláč necháme pár minút vychladnúť, a pred podávaním posypeme píniovými orieškami a rukolou.