SK CZ

  • Otvorenie e-shopu január

Tekvicové mini šišky bez lepku

Pridané: 28.04.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 662

28 Apríl 2022

„Utiekol som babičke, utiekol som dedkovi a tebe tiež utečiem!“ Náš recept na bezlepkové šišky si rozhodne nenechajte utiecť, pretože vďaka pridanej tekvici sú úžasne vláčne a zlatisto žlté. Tí z Vás, ktorí sledujú naše sociálne iste z kvízu vedia, že tekvica je klasifikovaná ako ovocie a preto je ideálna na prípravu sladkých jedál. Vynikajúci jesenný dezert s láskou robený, na platne vyprážaný, na okne chladený!

Tekvicové mini šišky bez lepku

Tekvicové mini šišky

„Utiekol som babičke, utiekol som dedkovi a tebe tiež utečiem!" Náš recept na bezlepkové šišky si rozhodne nenechajte utiecť, pretože vďaka pridanej tekvici sú úžasne vláčne a zlatisto žlté. Tí z Vás, ktorí sledujú naše sociálne iste z kvízu vedia, že tekvica je klasifikovaná ako ovocie a preto je ideálna na prípravu sladkých jedál. Vynikajúci jesenný dezert s láskou robený, na platne vyprážaný, na okne chladený!

Potrebujeme:

Cesto:

  • hrnčeky bezlepkovej múky
  • 1 lyžička xantánovej gumy
  • ½ vrecka kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého muškátového orieška
  • ¼ lyžičky mletého klinčeka
  • 1⁄3 hrnčeka rozpusteného masla
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 vajcia veľkosť L + 1 žĺtok navyše
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 menšie tekvica hokaido
  • ½ hrnčeka plnotučného mlieka
  • repkový olej na vyprážanie

Posyp:

  • 2⁄3 hrnčeka práškového cukru
  • ½ lyžice mletej škorice
  • ½ lyžice mletého muškátového orieška

Ako prvú si musíme upiecť tekvicu, ktorá je hlavnou surovinou tohto recept. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Medzitým si tekvicu umyjeme, rozkrojíme a zbavíme semienok (semienka nevyhadzujeme, môžeme ich neskôr upiecť). Rozkrojenú polovicou tekvice položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do mäkka (zhruba 30 – 40 minút). Po upečení necháme tekvicu starostlivo vychladnúť a po vychladnutí ju rozmixujeme na pyré. Na prípravu šišiek budeme potrebovať 250 g pripraveného pyré. K pyré pridáme vajcia a žĺtok, mlieko, vanilkový extrakt a rozpustené maslo. Zmes poriadne premiešame aby sa všetky suroviny spojili. V druhej miske zmiešame múku, xantánovú gumu, kypriaci prášok, cukor, soľ a korenie. Po dôslednom premiešaní zmes postupne pridávame k tekvicovej zmesi a vypracujeme cesto. Teraz stačí šišky už len vysmažiť v oleji. Menší hrniec naplníme z polovice olejom a necháme poriadne rozpáliť. Pomocou dvoch lyžičiek vytvoríme guľôčku, ktorú vložíme do rozpáleného oleja a smažíme dozlatista. Lyžičky je dobré pred každou novou porciou zmočiť vo vlažnej vode, aby sa cesto príliš nelepilo. Hotové šišky necháme vychladnúť a odkvapkať od prebytočného oleja. Posledným krokom je obaľovanie šišiek v posype. V miske zmiešame všetky ingrediencie na posyp a obalíme v ňom šišky.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

m