Thajská kuracia polievka Tom Kha Gai
Pridané: 19.08.2022 09:00:00 Počet zobrazení: 3233
19 August 2022
Patríte medzi milovníkov pikantného jedla a nebojíte sa vyskúšať niečo ostrejšie? Thajská kuchyňa je plná jedál, ktoré sú prirodzene bezlepkové. Medzi takéto jedlá, patrí aj polievka Tom Kha Gai. Ak radi experimentujete a holdujete pikantným jedlám thajská kuracia polievka je pre Vás ideálnou voľbou! Touto polievkou skvele zakončíte tohtoročné tropické leto.
Thajská kuracia polievka Tom Kha Gai
Patríte medzi milovníkov pikantného jedla a nebojíte sa vyskúšať niečo ostrejšie? Thajská kuchyňa je plná jedál, ktoré sú prirodzene bezlepkové. Medzi takéto jedlá, patrí aj polievka Tom Kha Gai. Ak radi experimentujete a holdujete pikantným jedlám thajská kuracia polievka je pre Vás ideálnou voľbou! Touto polievkou skvele zakončíte tohtoročné tropické leto.
Potrebujeme:
- 2 stredne veľké kuracie prsné rezne
- 1 lyžicu kokosového oleja
- 1 šalotku
- 3 strúčiky cesnaku
- ½ červenej chilli papričky
- ½ jalapenos papričky
- 2 cm najemno nakrájaného zázvoru
- 2 lyžice žltej karí pasty
- 2 lyžice citrónovej trávy
- 2 hrnčeky kuracieho vývaru
- 800 ml kokosového mlieka
- 150 g baby šampiňónov (nemusíme lúpať)
- 2 lyžice kokosového alebo trstinového cukru
- 2 lyžice rybej omáčky
- 3 lyžice limetkovej šťavy
- 2 jarné cibuľky
- čerstvý koriander na ozdobu
Vo väčšom hrnci rozohrejeme kokosový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak, zázvor, citrónovú trávu, na kolieska nakrájané papričky (chilli aj jalapenos) a nakoniec karí pastu. Všetky ingrediencie poriadne premiešame a smažíme cca 5 minút. Zmes zalejeme kuracím vývarom, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, privedieme do varu a varíme približne ďalších 30 minút do zmäknutia kuracieho mäsa. Na záver do hrnca pridáme kokosové mlieko, nakrájané šampiňóny, rybiu omáčku, cukor, limetkovú šťavu a povaríme ďalších 5 minút. Polievku servíruje horúcu, ozdobenú nakrájanou jarnou cibuľkou a čerstvým koriandrom.