SK CZ

  • Otvorenie e-shopu január

Vianočná bezlepková torta

Pridané: 27.12.2021 13:00:00 Počet zobrazení: 871

27 December 2021

Máte v rodine oslávenca, ktorému narodeniny vyšli práve do adventného obdobia? S nami ho nemusíte odbiť len cukrovinkami. Máme v zásobe úžasnú tortu, ktorá sa k vianočnému obdobiu skvele hodí.

Vianočná bezlepková torta

Vianočná bezlepková torta


Máte v rodine oslávenca, ktorému dátum narodenín spadá práve do adventného obdobia? S nami ho nemusíte odbiť len cukrovinkami. Máme v zásobe úžasnú tortu, ktorá sa k vianočnému obdobiu skvele hodí.

Potrebujeme:


- 250 g bezlepkovej múky
- 50 g mandľovej múčky
- 1 lyžička xantánu
- štipka soli
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 250 g kryštálového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 5 bielkov veľkosti L

Na náplň:
- 180 g kvalitného ríbezľového džemu
Na krém:
- 300 g zmäknutého masla
- 397 g Salka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- vetvička rozmarínu
- 4 celé škoricové drievka
- červené ríbezle, maliny alebo čerstvé brusnice
- práškový cukor na posypanie
- červené gélové farbivo
- cukrové perly

V prvom kroku bezlepkovú múku zmiešame s mandľovou múčkou, xantánom, soľou a kypriacim práškom. Vo vyššej nádobe následne vyšľaháme bielky. Akonáhle budú mať penovú konzistenciu, postupne k nim za stáleho miešania prisypávame 100 g cukru a vyšľaháme hustý sneh. V druhej vyššej nádobe rozmixujeme zmäknuté maslo, ku ktorému pridáme 150 g cukru a mlieko. Zmes vymiešame dohladka, aby nikde neboli hrudky. Takto pripravenú maslovú zmes primiešame k sypkej zmesi a vytvoríme tak hladké cesto bez hrudiek. Pripravíme si 2 tortové formy s priemerom cca 20 cm, ktoré si vyložíme papierom na pečenie. Potom do nich rovnomerne rozdelíme cesto a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C . Pečieme zhruba 20 - 25 minút, podľa nastavenia Vaše rúry. Po dopečení necháme korpusy úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém tak, že zmäknuté maslo rozmixujeme a postupne za stáleho miešania k nemu prilievame Salko. Na záver k zmesi pridáme vanilkový extrakt. Tretinu krému preložíme do zdobiaceho vrecka. Vychladnutý spodný korpus preložíme na väčší tanier a zdobiacim vreckom urobíme po obvode dve tesné kružnice. Uprostred nám vznikne priestor, ktorý zaplníme džemom. Na takto pripravený spodný korpus priložíme druhý, vrchný korpus a celú tortu potrieme dohladka zvyšnou časťou 1/3 krému (ak nám ostal). Celú tortu dáme na pol hodiny stuhnúť do chladničky. Vychladenú, stuhnutú tortu teraz potrieme zvyšnými 2/3 krému, ktorý sme mali doteraz bokom a všetko pekne vyhladíme. Zdobenie je vec vkusu každého z nás, my Vám ponúkneme malý tip. Pomocou gélovej červenej farby a čistého štetca urobte po dolnom obvode rôzne dlhé červené ťahy. Na vrch vyskladajte ovocie, škoricu a rozmarín, posypte cukrovými perlami. Pokiaľ Vám zostal krém, môžete tortu ozdobiť po dolnom obvode. Takto ozdobenú tortu vložíme ešte aspoň na pol hodiny do chladničky. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

m