Domáci vaječný likér
Pridané: 25.04.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 1450
25 Apríl 2022
Pri vaječnom likéry platí viac ako inde, že kupovaný sa tomu domácemu vyrovná len ťažko. Dôvod je jednoduchý, pri poctivých receptoch sa totiž používa dostatočný počet pridaných žĺtkov a tiež kvalitný alkohol. V tom našom používame vanilkový cukor a extrakt, ktoré sa počas vianočného pečenia nájdu v každej kuchyni. Pokiaľ si ale chcete dopriať, odporúčame namiesto extraktu použiť pravý vanilkový struk. Veľký pozor dajte na alkohol. Na trhu sú k dispozícii tuzemské „rumy“ bez lepku. Pokiaľ si nie ste istí značkou, môžete použiť iný druh alkoholu, napríklad brandy.
Domáci vaječný likér
Pri vaječnom likéry platí viac ako inde, že kupovaný sa tomu domácemu vyrovná len ťažko. Dôvod je jednoduchý, pri poctivých receptoch sa totiž používa dostatočný počet pridaných žĺtkov a tiež kvalitný alkohol. V tom našom používame vanilkový cukor a extrakt, ktoré sa počas vianočného pečenia nájdu v každej kuchyni. Pokiaľ si ale chcete dopriať, odporúčame namiesto extraktu použiť pravý vanilkový struk. Veľký pozor dajte na alkohol. Na trhu sú k dispozícii tuzemské „rumy" bez lepku. Pokiaľ si nie ste istí značkou, môžete použiť iný druh alkoholu, napríklad brandy.
Potrebujeme:
- 5 žĺtkov
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 plechovka Salka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 3 dcl rumu
Žĺtky, vanilkový cukor a extrakt zmiešame a vyšľaháme do peny. Zmes prelejte do hrnca a necháme prejsť varom. Následne znížime teplotu plameňa znížte a k zmesi prilejeme Salko a smotanu. Premiešame a necháme vychladnúť. K vychladenej zmesi prilejeme rum, poriadne premiešame a dáme vychladiť.